Woensdag 20 maart: “Lazzaro felice”, film van Alice Rohrwacher – Dante Nijmegen


Op 20 maart, 19.30 uur. Voorpremière voor Nederland, exclusief voor Dantesoci. Let op: deze film is Italiaans gesproken en Engels ondertiteld!

De film vertelt het verhaal van een ontmoeting tussen Lazzaro, een plattelandsjongen met zo’n goede inborst dat hij het stempel ‘simpel van geest’ krijgt, en Tancredi, een jonge edelman die regelmatig het slachtoffer is van zijn eigen verbeelding. Het leven
in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata wordt gedomineerd door Marchesa Alfonsina de Luna, de koningin van de sigaret.

Ontvoering
Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje.

Filmfestival van Cannes
De film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en is in meerdere categorieën genomineerd voor de European Film Awards.

Italië 2018, 125 minuten
Italiaans gesproken, Engels ondertiteld
Regie: Alice Rohrwacher
Met: Adriano Tardiolo, Alba Rohrwacher, Nicoletta Braschi, Sergi Lopéz

TOEGANG
Vanaf woensdag 6 maart kunnen soci van Dante kaarten kopen tegen een gereduceerd tarief van €7 op vertoon van hun Dantepasje. Introducées betalen het reguliere tarief
van €10.