Film in samenwerking met Filmhuis Lux


Film: “Ennio” – Woensdag 20 april

Regie: Giuseppe Tornatore (2020)
Met: Ennio Morricone (Zichzelf), Clint Eastwood (Zichzelf), Quentin Tarantino (Zichzelf), H. Zimmer (Zichzelf)
Duur: 156 minuten
Aanvang: 20.00 uur
Taal: Engels en Italiaans
Ondertiteling: Nederlands

Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en een hapje. 

Als één van de meest invloedrijke filmcomponisten drukte Ennio Morricone een onmiskenbaar stempel op de ontwikkeling en benadering van filmmuziek. Met zijn innovatieve en baanbrekende aanpak creëerde Morricone een geheel eigen en direct herkenbaar geluid.

Ennio is een documentaire over het leven van de wereldberoemde Ennio Morricone. De film is een tweeënhalf uur durend document over de bijzondere carrière van de Italiaanse componist, die iconische filmmuziek schreef voor klassiekers als The Good, the Bad, and the Ugly, Once Upon a Time in the West, The Mission en The Untouchables. Voor Cinema Paradiso werkte Ennio samen met zijn zoon Andrea, die het love theme voor de Oscarwinnende film componeerde. Naast een interview met Ennio in zijn huis in Rome, wat de leidraad vormt van de fascinerende documentaire, vertelt een keur aan filmmakers en componisten over hun ervaringen met het muzikale genie. Zoals Clint Eastwood, Quentin Tarantino, Hans Zimmer, Terrence Malick, Wong Kar-Wai, Oliver Stone, John Williams, Dario Argento en Bernardo Bertolucci.

Aanmelden
De kaartverkoop voor Danteleden start vandaag. Danteleden betalen € 6,50 op vertoon van hun Dantepasje. Introducé(e)s betalen € 8,50.

 


Le sorelle Macaluso – Dinsdag 18 januari
Regie:
Emma Dante (2020)
Met: Viola Pusateri, Alissa Maria Orlando, Susanna Piraino, Anita Pomario, Eleonora De Luca
om
20.00 uur, online, via Picl
Duur: 94 minuten

De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig – wonen bovenin een vervallen appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over zee.
Ze leven van de duiven die ze op zolder houden en verhuren voor ceremonies. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen.

 

Aanmelden
Om de film te bekijken dient u zich van tevoren aan te melden door een e-mailbericht te sturen
naar novita@dantenijmegen.nl. U krijgt dan van ons de inlogcode met de instructies.