Dante Nijmegen tipt podcasts


 

Italiaanse Podcasts zijn enorm populair! Op je telefoon, computer of iPad beluister je de mooiste verhalen over Italië.Je beluistert ze (vaak gratis ) via de diverse streamingdiensten. Dante Nijmegen geeft graag enkele tips.

 

ITALIE PODCAST met Donatelo Piras en Eveline Rethmeier

Van Filmtips tot politiek
Presentator Donatello Piras, en Eveline Rethmeier, journalist en oud Italië-correspondent, kennen Italië heel goed. Met anekdotes en achtergrondinformatie geeft het duo ieder onderwerp meer kleur. Alles komt langs: het Italiaanse laatste nieuws, Italiaanstalige filmtips op Netflix, de bijzondere tradities, geschiedenis en wijnen tot en met de grillige politiek. Luister via deze link: https://www.bnr.nl/podcast/italie-podcast/

 

 

 

 

 

PODCAST ITALIANO met Davide Gemello

Davide’s podcasts zijn gericht op 3 livelli: Principo, Intermedio of Avanzato.Ook aandacht voor vocabulaire. Kijk op https://Podcastitaliano.com
Davide plaatst ook leerzame filmpjes op zijn Youtube-kanaal met interviews en verhalen, ondersteund met tekst en uitleg.

 

 

DE YOUTUBE FILMPJES MET UITLEG VAN LUCREZIA

Met informatieve en onderhoudende video’s en tips leidt Lucrezia je door de Italiaanse grammatica.
En met de ondertiteling erbij is het helemaal goed te begrijpen. 

 

 

 

 

DE VERSCHRIKKELIJKE MOOIE MIGRATIE

De verschrikkelijk mooie migratie (en alles wat erna kwam) is een 4-delige podcast over de Siciliaanse familie van Gabriella Adèr, die in 1969 naar Rotterdam migreerde. De Podcast werd begin  2023 uitgezonden via het VPRO-programma OVT. Er wordt in de Podcast Nederlands gesproken (natuurlijk met een Italiaans accent).