Woensdag 11 januari 2023 – Nieuwjaarsbijeenkomst met Giorgio Novello, ambassadeur van Italië – Dante Nijmegen


Op woensdag11 januari 2023 organiseren we onze traditionele nieuwjaarsbijeenkomst. Deze zal weer plaatsvinden in het Titus Brandsma Memorial, Stijn Buijsstraat 11, Nijmegen, om 20.00 uur.

 

Onze gast is C.V Ambasciatore Giorgio Novello, Italiaanse Ambassadeur, in Den Haag. De Italiaanse ambassadeur Giorgio Novello is zowel een gepassioneerd Dante-liefhebber als een enthousiast pleitbezorger van de historische en hedendaagse banden van onze landen.

Hij zal onze soci en andere belangstellenden op onze Nieuwjaarsbijeenkomst toespreken over de culturele banden tussen Italië en Nederland.

 

 

 

Het programma:

Voordracht ambassadeur Giorgio Novello over de culturele banden, overeenkomsten en verschillen tussen Italië en Nederland.

Gesprek tussen de ambassadeur en het publiek over hetzelfde thema aan de hand van vragen van de soci van het comitato Dante Alighieri Nijmegen.

We vragen alle soci van Dante Nijmegen om een vraag (in het Italiaans!) aan de ambassadeur voor te bereiden.

De voertaal zal Italiaans zijn. De ambassadeur spreekt zelf een rustig en helder Italiaans. Bovendien spreekt hij een beetje Nederlands. Waar nodig zullen zaken worden vertaald.

Aansluitend is er een brindisi di Buon Anno.