Danteweek: 14 en 16 september 2021


Wanneer: dinsdag 14 en donderdag 16 september
Locatie:  online, 20.00-21.30 uur

Begin september ontvangt u de link om u aan te melden voor de lezingen. 

 

 

Er zijn al activiteiten (toegankelijk voor de leden van alle comitati) gepland in Eindhoven, Twente/Enschede, Amsterdam, Den Haag, Deventer en Amersfoort. Het bijgewerkte programma vindt u op de website van Dante Nederland.

Dinsdag 14 september (sterfdag Dante) – landelijk webinar: lezing ‘1300 – Het Rome dat Dante zag’ door Sandrina Bokhorst. aanvang 20:00, alleen voor leden van Dante Alighieri in Nederland. Deze lezing wordt aangeboden door het comitato van Rotterdam.

Sandrina Bokhorst zal voor de leden van alle Dante-comitati een lezing (webinar) houden over Dante en Rome. In deze lezing volgt zij het voetspoor van Dante en bezoekt zij plaatsen in Rome die een relatie hebben met de persoon en het werk van Dante Alighieri. Deze bijzondere lezing wordt speciaal voor Dante-leden opgezet, dus Save the Date!

 


 

Donderdag 16 septemberlandelijk webinar: lezing ‘Hoe Dante nog leeft in Italië’ door Marc Leijendekker. Aanvang 20:00, alleen voor leden van Dante Alighieri in Nederland.

Marc Leijendekker heeft als journalist heel zijn werkende leven Italië gevolgd. Hij was voor NRC correspondent in Italië van 1988-2001 en 2020-2021 en werkte in de eerste periode ook voor NOS. Hij is nu zelfstandig correspondent in Rome en vertelt over Italië via lezingen, Twitter en een (net begonnen) blog. Website: trattino.nl. Twitter: @mwleijendekker