Zondag 29 november: Wintertuin – festival in het teken van John Fante, Lux


Wanneer: zondag 29 november, om 15.00 uur
Lokatie: LUX, Mariënburg 38-39, Zaal 6

Literaire talkshow in het teken van schrijver John Fante

John FanteOp zondag 29 november wordt het Wintertuinfestival afgesloten met een speciale editie van Autoloze zondag. Autoloze zondag is de maandelijkse talkshow over boeken,
schrijvers en inspiratie van Wintertuin met de vaste Nijmeegse hosts Hanneke Hendrix en Jaap Robben. Tijdens het festival staat de gehele talkshow in het teken van de Amerikaans-Italiaanse schrijver John Fante, en wordt de documentaire Against a Perfect Sky vertoond.

Schrijver Henk van Straten, uitgever en documentairemaker Jasper Henderson en agentschapschrijver Gerjon Gijsbers zijn te gast.

John Fante was een Amerikaans-Italiaanse schrijver van een klein maar schitterend oeuvre die generaties schrijvers heeft beïnvloed. In de documentaire Against A Perfect Sky volgen we schrijvers en Fantianen Jaap Scholten en Henk van Straten op hun pelgrimage naar het Italiaanse dorp dat de bron is van Fantes verhalen. Ze proberen vast te leggen hoezeer zijn Italiaanse roots een wezenlijk onderdeel, en wellicht zelfs de kern vormen van zijn schrijverschap.

AUTOLOZE ZONDAG

Datum: zondag 29 november 2015
Locatie: LUX, Mariënburg 38-39, Zaal 6
Aanvang: 15:00u
Entree: € 6 / € 3 (CJP-/ studentenpas)

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.wintertuinfestival.nl en aan de deur