Donderdag 9 september, Serata di inizio stagione, om 19.45 uur – Dante Nijmegen


Wanneer: donderdag 9 september, om 19.45 uur
Locatie:  Restaurant Groenewoud, Groesbeekseweg 227, Nijmegen

 

 

We hebben goede hoop dat we vanaf september weer fysiek bij elkaar zullen mogen komen en we willen u bij deze alvast uitnodigen voor een SERATA DI INIZIO STAGIONE, die op donderdag 9 september in Restaurant Groenewoud plaats zal vinden.

We zullen het seizoen feestelijk openen met een voordracht met beeld en geluid over de Italiaanse opera door Mathieu Gielen.

 

Opera is totaal theater: dichtkunst (libretto), zang  (aria’s en koren), orkest, afwisselende decors en in vele opera’s ook nog eens ballet. Met de teksten van aria’s en koren, vergezeld van beeld en geluid, laat Mathieu Gielen ook de niet liefhebbers van opera genieten van deze kunstvorm in de muziek. In deze voordracht legt hij zich toe op de Italiaanse opera en meer in het bijzonder de bekende en zeer toegankelijke opera’s van Giuseppe Verdi (1813-1901) en Giacomo Puccini (1858-1924): La Traviata, Nabucco, Macbeth, Rigoletto, La Bohème, Tosca, Madame Butterfly, Turandot.

 

 

Mathieu Gielen: getroffen door het zigeunerkoor uit Il Trovatore van Verdi is zijn liefde voor opera begonnen. Dat was in de jaren 1950-1960, het begin van de Opera en Belcanto-uitzending op radio Brussel om 14:00 uur iedere zondag. Hij was toen 16 jaar.