Webinars


Divina Commedia in Webinar – De goddelijke komedie  immagine-link-canto-i
 
Klik op de afbeelding om het webinar “Canto I” van de Hel te bekijken (promo, niet rechtstreeks)

Programma webinars 2018-2019: nieuwe data zullen z.s.m. bekend gemaakt worden.

Programma 2017-2018:

  • On demand, gratis ,”Canto II”. Vul hier het inschrijfformulier in.

Onze comitato organiseert in samenwerking met Zanichelli, de beroemde Italiaanse uitgever, een serie webinars over Dantes Goddelijke Komedie.

Hoofdadviseur: Riccardo Bruscagli, emeritus hoogleraar Literatuur van de Universiteit van FLorence
Soundtrack: Massimo Piani en Luca Matteuzzi
Tekenaar: Angelo Monne
Editing en Webinar: Francesca Rinolfi, Project manager ASPPInext Webinar Team

Het eerste webinar heeft als onderwerp het eerste Canto (Gezang) uit de Hel. Alle volgende webinars hebben eveneens betrekking op een Canto uit de Hel. De webinars worden verzorgt door de auteur van de nieuwe Nederlandse vertaling, professor dr. Jacques Janssen.

Het eerste webinar “Canto I” is opgenomen (en is dan uiteraard niet meer interactief) en samen met het webinar “Canto II” bieden we gratis aan als proef. Het webinar volgt u online vanaf uw eigen werkplek door via een link in te loggen.

Wat heeft u nodig?
Een internetverbinding en een computer/PC, of een tablet/smartphone met Adobe Connect, gratis van internet te downloaden.

Hoe verloopt uw inschrijving?
U heeft zich ingeschreven via onze website en ontvangt een mail met de link naar het webinar waarvoor u zich heeft ingeschreven. Daarna ontvangt u een dag van te voren een herinneringsmail. We raden sterk aan alleszins tenminste 10 minuten voor de start van het webinar in te loggen, zodat u geluid/beeld even kan testen, indien nodig nog van browser kan wisselen.

Wat kost een webinar?
Het live webinar kost 13,50 euro. U kunt zich ook voor een “on demand” (niet rechtstreeks) webinar inschrijven en dit kost 10,00 euro. Informatie over het webinar on demand zullen z.s.m. bekend gemaat worden op deze website. We zullen ook kortingspakketten aanbieden voor drie of vijf webinars. Deze eerste en twee Canto’s kunt u gratis bekijken!

Webinars later bekijken?
Mocht u om wat voor reden dan ook het webinar niet rechtstreeks kunnen volgen, iedereen die zich geregistreerd heeft ontvangt enkele dagen na het webinar een mail met een link naar de opname zodat u gedurende een maand het webinar ook achteraf kunt bekijken. U kunt het webinar tussentijds stil zetten en na een pauze weer hervatten of het webinar in gedeeltes op verschillende momenten bekijken.

Beschrijving van het evenement
Lezing over een Canto van de Hel, gehouden door Jacques Janssen, emeritus hoogleraar cultuur- en godsdienstpsychologie van de Radboud Universiteit van Nijmegen en ook vertaler van Dante’s Inferno in het Nederlands. De tekst van het Gezang wordt in het Italiaans voorgedragen door acteur Ivano Marescotti, het commentaar in het Nederlands wordt verzorgd door Jacques Janssen. Terwijl de acteur de Italiaanse tekst voordraagt, kunt u deze meelezen op het beeldscherm met ernaast de Nederlandse vertaling van Jacques Janssen. Regelmatig staat hij stil bij belangrijke passages en geeft hij commentaar. De lezing duurt ongeveer 1 uur. Tijdens het online webinar kunnen de deelnemers actief participeren door vragen te stellen via een chatfunctie. Bovendien aan het einde van het webinar is er extra materiaal beschikbaar, onder andere de illustraties van Angelo Monne uit de Italiaanse editie van de Inferno, verzorgd door de beroemde uitgever Zanichelli.

Vragen?
Neem gerust contact op: taalcursussen@dantenijmegen.nl