(Afgelopen) Serata di fine stagione 2021-2022


Graag nodigen wij jullie uit voor de “Serata di fine stagione”, op do. 12 mei. Deze muzikale avond, in het teken van Pino Daniele, is een aparte mix tussen liveoptreden en lezing. Het is een plichtsgetrouwe hommage aan deze verfijnde muzikant en vertelt het verhaal en de muziek van een Italiaanse artiest van internationale allure, die ten onrechte in het buitenland nog weinig bekend is.

Wanneer: donderdag 12 mei, 19.45 uur
Waar: let op! Thiemeloods, Leemptstraat 34, Nijmegen
Verzorgd door: Dante Nijmegen (Andrea Maddalena)

 

PINO DANIELE – “PAZZIANDO” TUSSEN TRADITIE EN MUZIEKONDERZOEK
Pino Daniele, muzikant gitarist en zanger opgegroeid in de rijke en vruchtbare Napolitaanse muzikale omgeving van de jaren Zeventig, is een van de meest vernieuwende figuren in de recente Italiaanse muziekscene.

Zich niet conformerend aan de gestereotypeerde Italiaanse melodische muziektrend, begint hij aan een proces van artistiek onderzoek gebaseerd op folkmuziek, die daarna door verschillende stijlen slingert: blues, rock, jazz, Mediterrane klanken, zelfs Arabische muziek. Dankzij opmerkelijke samenwerkingen met bekende internationale muzikanten wordt hij absoluut een unicum in de Italiaanse muziekwereld. Deze avond, een aparte mix tussen liveoptreden en lezing, is een plichtsgetrouwe hommage aan een verfijnde muzikant en vertelt het verhaal en de muziek van een Italiaanse artiest van internationale allure, die ten onrechte in het buitenland nog weinig bekend is.

Andrea Maddalena is Italiaanse musicus, componist en oprichter van het muziekproject “Skimming Water”. Bovendien is hij architect, spreker, docent bij de Vrije Academie in Nederland, deskundige in symboliek en antropologie, Etruskische, Romeinse en Middeleeuwse architectuur en kunst. Hij is docent Italiaans bij Dante Alighieri Amersfoort en in Nederland werkt hij samen met onder anderen verschillende Dante Alighieri’s en VU’s.