Woensdag 20 maart: “C’è ancora domani” – Dantefilm in samenwerking met Filmhuis Lux Nijmegen


Wanneer: woensdag 20 maart, 19.30 uur
Locatie: Filmhuis Lux Nijmegen
Verzorgd door: Dante Nijmegen en Filmhuis Lux Nijmegen

 

Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano’s ziekelijke vader in Rome. Het is 1946 en de mensen in de stad balanceren tussen de bevrijdingsroes en de tekorten van de voorbije oorlog. Delia is het zorgende type die heeft leren omgaan met haar tirannieke man. De familie is opgewonden want hun dochter gaat zich verloven. Maar alles verandert wanneer Delia een mysterieuze brief ontvangt die haar moed aanwakkert om te streven naar een beter leven… Geïnspireerd door de verhalen van grootmoeders en overgrootmoeders.

C’è ancora domani is de eerste speelfilm geregisseerd door Paola Cortellesi. Zij wordt gezien als één van de meest veelzijdige artiesten in de Italiaanse filmwereld. Paola Cortellesi is actrice, scenarioschrijver en auteur, tevens winnares van diverse David di Donatello Awards. Ze maakt haar regiedebuut met een origineel drama dat zich afspeelt in de periode na de Tweede Wereldoorlog.

Regie: Paola Cortellesi
Cast: met Paola Cortellesi, Valerio Mastrandrea
Duur: 118 minuten
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Land en jaar: Italië (2023)

Toegang

De kaartverkoop voor Dantesoci begint op 12 maart.
Dantesoci betalen € 6,50 i.p. € 11,50 op vertoon van hun Dantepasje. Introducé(e)s betalen € 8,50. Wees er snel bij om een kaartje te kopen. Na een week wordt de kaartverkoop opengesteld voor iedereen.