Webinars


Divina Commedia in Webinar – De goddelijke komedie

img_0179Tot ons leedwezen is op 6 september jongstleden volkomen onverwacht onze mede-socio Jacques Janssen overleden. Jacques was emeritus hoogleraar cultuur- en godsdienstpsychologie aan de Radboud Universiteit, maar binnen onze kring genoot hij vooral bekendheid als liefhebber en kenner van de Divina Commedia van Dante Alighieri. In 1999 verscheen van zijn hand een Nederlandse vertaling van Dantes hel. Hij was bezig met vertalingen van de andere delen. Voor ons comitato, maar ook op vele andere podia, verzorgde hij optredens over Dante en zijn werk. Zijn veelzijdige talenten als docent en zijn schier onuitputtelijke kennis van de wereld van Dante gingen hand in hand – hij vertelde enthousiast en aanstekelijk over allerlei aspecten van Dante, zijn Dante Alighieri.

Recentelijk nog verzorgde Jacques voor ons op zijn eigen, bevlogen wijze enkele webinars over hoofdstukken uit de Goddelijke Comedie en hij had plannen voor nog veel meer. Jacques Janssen werd 74 jaar. Hij zal worden gemist. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw en zijn naasten.

Voorloopig is het project “Divina Commedia in Webinar” gestaakt.

In het seizoen 2017-2018 hebben we samen met prof. Jacques Janssen de volgende webinars verzorgd:

  • “Canto I”, “Canto II”, “Canto III”, “Canto IV”, “Canto V” en “Canto VI” van de Hel.

Onze comitato heeft deze serie webinars over Dantes Goddelijke Komedie georganiseerd in samenwerking met Zanichelli, de beroemde Italiaanse uitgever.

Hoofdadviseur: Riccardo Bruscagli, emeritus hoogleraar Literatuur van de Universiteit van FLorence
Soundtrack: Massimo Piani en Luca Matteuzzi
Tekenaar: Angelo Monne
Editing en Webinar: Francesca Rinolfi, Project manager ASPPInext Webinar Team

Vragen?
Neem gerust contact op: taalcursussen@dantenijmegen.nl