La laguna veneziana: un viaggio da sud a nord tra miti e leggende


burano_view_from_mazzorbo_belliniexperienceVenezia_la_laguna NEWVenetië kan niet bestaan zonder haar lagune, de lagune is de levensader van de stad. Vaak gaat de aandacht alleen uit naar de stad Venetië, maar de sleutel van haar faam ligt in haar omgeving. Dat was in het verleden zo maar ook nu nog. Als het slecht gaat met het fragiele ecosysteem van de lagune dan gaat het ook slecht met de stad.

Aan de hand van foto’s en filmfragmenten maakt Nicca Vignotto een reis van zuid naar noord door de lagune van Venetië, waarbij vele van de tientallen eilanden die zich in de lagune bevinden worden besproken. Daarnaast komt de vraag aan bod wat Goethe van Venetië vond, waar Lord Byron verbleef en hoe Herman Hesse met Venetiaanse vissers meeging.

De spreker, Nicca Vignotto, groeide op in het Litorale del Cavallino, een lang schiereiland dat in het noordwesten grenst aan de lagune van Venetië en in het zuidoosten aan de Adriatische Zee. Nicca Vignotto studeerde moderne taal- en letterkunde in Venetië (Universiteit van Ca’Foscari) en is tegenwoordig docente Italiaans in het Noord-Hollandse Purmerend. Zij houdt haar lezing in het Italiaans.

Taal: Italiaans / zonodig met uitleg in het Nederlands
Dantesoci en leden van Alliance Française hebben vrij toegang tot de lezingen
Introducés: € 5,–