Historische Kookreis Toscane


Unieke reis door de geschiedenis van de Italiaanse keuken

De Historische Kookreis Toscane van eet!verleden is een exclusieve en unieke reis door de geschiedenis van de Italiaanse keuken. Tijdens een verblijf in een parel van een oud Italiaans landhuis wisselen inspirerende en leerzame kooksessies af met bezoeken aan uniek culinair erfgoed, proeverijen op eeuwenoude familiebedrijven, inkopen op lokale markt en maaltijden op bijzondere locaties.

De historische kookweek vindt plaats van zaterdag 9 t/m zaterdag 16 mei 2020 op een prachtige locatie in Castelfiorentino, niet ver van Florence. Onder begeleiding van culinair historica Manon Henzen van eet!verleden leren deelnemers in een relaxte omgeving en op ontspannen wijze over de geschiedenis van de Italiaanse keuken. In vijf uitgebreide kooksessies worden historische ingrediënten, gerechten en streekproducten uit de Romeinse tijd, Middeleeuwen, Renaissance, Barok en Moderne Tijd behandeld. Daarnaast bieden bezoeken aan uniek culinair erfgoed verdieping op de kooksessies. De proeverijen en maaltijden buiten de deur laten kennis maken met eeuwenoude Toscaanse smaken.

Italië is al eeuwenlang befaamd om zijn goede ingrediënten en vele streekproducten. Oude soorten zoals kardoen en cichorei, die in Nederland in de vergetelheid zijn geraakt, zijn in Italië nog dagelijkse kost. Samen kopen we op een dorpsmarkt lokale producten uit het seizoen die de basis vormen voor de kooksessies. Deze worden met vergeten kruiden en specerijen uit de historische keuken verwerkt tot eeuwenoude gerechten met verrassende smaak.

 

De Historische Kookreis Toscane is volledig verzorgd. Het verblijf in het stijlvol ingerichte landhuis, gebruik van de grote keuken met houtoven, een duik in het verwarmde zwembad, vervoer ter plaatse, alle kooksessies, uitstapjes, maaltijden en dranken zijn inclusief. Alle deelnemers ontvangen een mooi pakket met historische kookboeken, schort en culinaire reisgidsjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De historische kookweek wordt begeleid door culinair historica Manon Henzen van eet!verleden. Zij heeft jarenlange ervaring in het geven van historische kookworkshops, doet onderzoek naar de geschiedenis van de Italiaanse keuken en experimenteert veel met eeuwenoude Italiaanse recepten. Ook schrijft zij er over in haar artikelen, kookboeken en op haar blog.

Kijk voor meer informatie, prijzen, sfeerbeelden en reacties van deelnemers op eetverleden.nl/historische-kookreis-toscane

Of neem contact op met Manon Henzen via manon@eetverleden.nl of 06-23634392.