Donderdag 31 januari: Extra Italiaanstalige lezing over accenten en gebaren in de Italiaanse taal met film


Wanneer: donderdag 31 januari. De lezing begint om 19.00 u, de film begint om 20.30 u.
Locatie: Filmhus O42, Nijmegen
Verzorgd door: Dante Nijmegen

TOEGANG LEZING: “Lingua degli angeli o lingua dei gesti?” (in het Italiaans)
De lezing is gratis toegankekijk voor iedereen

In de lezing komen de volgende onderwerpen aan bod:
– neurolinguistiek;
– redenen voor accenten en gebaren in het Italiaans;
– soorten gebaren;
– Italiaanse gebaren.

De lezing wordt gegeven door Giamomo Tartaro. Hij is afgestudeerd in de Psychologie in Milaan en heeft kort geleden de master Neurolinguïstiek aan de Radboud Universiteit afgerond met het proefschrift ‘Hoe leren Italianen Engelse woorden’. Momenteel werkt hij als onderzoeker aan het Donders Instituut waar hij gebruik maakt van fMRI, een speciale MRI-techniek om de relatie tussen taal en hersenen te begrijpen.


Aansluitend wordt de film “Tre uomini e una gamba” uit 1997 vertoond, regie Aldo, Giavanni e Giacomo, Massimo Venier. In deze hilarische komedie gaan drie stuntelige jongemannen op weg van Milaan naar Sicilië, waar één van hen gaat trouwen met de dochter van een maffiabaas. De andere twee zijn al getrouwd met twee andere dochters van dezelfde oude maffioso. Eén grote gelukkige familie dus!

TOEGANG FILM: “Tre uomini e una gamba” (in het Italiaans met Nederlandse ondertitels)
Vanaf donderdag 10 januari kunnen start de verkoop van de kaarten. Soci van Dante kunnen kaarten kopen tegen een gereduceerd tarief van €7 op vertoon van hun Dantepasje, voor andere gasten geldt het normale tarief van €9.