9-10 maart Amersfoort: Festival Monteverdi


monteverdiOp zaterdag 9 en zondag 10 maart 2019 staat Amersfoort in het teken van de beroemde Italiaanse componist Claudio Monteverdi (1567-1643): op diverse locaties in de binnenstad klinkt de muziek van Monteverdi en diens tijdgenoten. Hoofdrolspelers zijn de fameuze barokensembles Le Nuove Musiche onder leiding van dirigent en artistiek leider Krijn Koetsveld en het Oostenrijke Ars Antiqua Austria, dat voor het eerst zijn opwachting maakt in het festival. Samen zullen zij Monteverdi’s opera-thriller Il combattimento di Tancredi e Clorinda uitvoeren in de St. Franciscus Xaveriuskerk.
Naast veel muziek is er een mediterraan buffet en een wijnproeverij, er zijn lezingen, workshops & masterclasses. Op zondag gaan we met de kinderen naar Opera Dolleboelja in Zandfoort aan de Eem, en met de gidsen van Gilde Amersfoort maken we een muzikale
stadswandeling door het historische centrum. We brengen daarbij onder meer een bezoekje aan Bollenburgh, het woonhuis van de jonge raadspensionaris Johan van Oldenbarnevelt. Dit jaar is het 400 jaar geleden dat hij, tijdgenoot van Monteverdi én Amersfoorter, werd vermoord. Het thema van Monteverdi XL 2019 is dan ook Moord & Brand!
Traditiegetrouw sluiten we het festival af met Monteverdi Meets Jazz, het slotconcert waarin Monteverdi’s noten een ‘jazzy touch’ krijgen met de gelauwerde jazziconen pianist Jasper van ’t Hof en zangeres Greetje Bijma, begeleid door Krijn Koetsveld op klavecimbel.
Meer weten? Kijk op www.monteverdixl.com waar u ook uw tickets kunt bestellen.