Serata di fine stagione: De ijsmakers


Een frisse en romige verrassing met schrijver Ernest van der Kwast en de Nijmeegse ijsmaker Giovanni Ghiani.

 

Foto Ernest van der KwastIjsmaker 2016Het wordt een luchtig programma. Onze hoofdgast is de schrijver Ernest van der Kwast, die komt vertellen over zijn roman “De ijsmakers”. Het boek kan deze avond met een aantrekkelijke korting van 40% gekocht worden. Tevens wordt de avond opgefleurd door  een bezoek van Giovanni Ghiani van de fameuze Nijmeegse IJssalon Ghiani (Van ‘t Santstraat 145), bij wie een ijsje is te bestellen, gratis!

Ernest van der Kwast ( foto) debuteerde met ‘Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen’. Onder de naam Sieger Sloot publiceerde hij de roman ‘Stand-in’. Hij brak door bij het grote publiek met de roman ‘Mama Tandoori’, die in Nederland en Italië een bestseller werd, met meer dan 100.000 verkochte exemplaren. In 2012 verscheen de novelle ‘Giovanna’s navel’, die ook in het Duits werd vertaald. In 2015 verscheen zijn roman ‘De ijsmakers’, die inmiddels aan zes landen is verkocht.

Sinds april 1982 zit Giovanni Ghiani in het ijsvak. Begonnen als ijsventer kwam hij al snel bij Granucci in Wageningen terecht en heeft daar de meest leerzame tijd van zijn ijs-opleiding met veel plezier doorgebracht. In 1989 begon hij voor zichzelf, in
de regio Duiven Westervoort. Hier gaf hij een nieuw elan aan het venten van ijs, door dagelijks door weer en wind de deuren langs te gaan met ijs, semifreddi en cassata’s. Ook maakte hij het ijs voor enkele restaurants en ijssalons. In 1998 begon Ghiani zijn salon op Plein 1944 waar hij tot 2009 bleef. Sinds die tijd zit de salon in Nijmegen oost.