Miele

Op woensdag 11 december vanaf 19.30u in filmhuis Lux de film ‘Miele , die dan speciaal voor de leden van Dante Nijmegen in première zal gaan. ‘Miele’ is het speelfilmdebuut van de Italiaanse regisseuse Valeria Golino, die haar werk losjes baseerde op de roman ‘Vi perdono’ van Angela Del Fabbro. De film oogstte veel lof op het filmfestival van Cannes.

Het verhaal volgt Irene (gespeeld door Jasmine Trinca, bekend van ‘La meglio gioventù), die woont aan de kust in de buurt van Rome. Haar vader en vriend weten niet beter dan dat zij een student is. In werkelijkheid smokkelt Irene inslaapmiddelen voor honden van Mexico naar Italië. Werkend onder de naam Miele (honing), ziet zij het als haar taak om terminaal zieken waardig te laten sterven door ze het inslaapmiddel toe te dienen.
Op een dag voorziet ze een nieuwe cliënt van een fatale dosis, maar dan blijkt dat de man wel dood wil, maar niet ziek is. Irene is vastbesloten niet verantwoordelijk te zijn voor zijn dood. Vanuit dit punt zijn zij en de man, Grimaldi, ongewild tot elkaar veroordeeld. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee, waardoor Irenes leven voor altijd zal veranderen.

Kijk naar de officiel trailer van “Miele”.