Il capitale umano – film van P. Virzì


De film is losjes gebaseerd op de gelijknamige roman van de Amerikaanse auteur Stephen Amidon. De film ging in première op 3 december op het Giornate professionali di cinema Sorrento en had zijn Belgische avant-première op het Film Fest Gent 2014 waar hij de Canvas publieksprijs kreeg.

De film speelt zich af in een plaats in Brianza. Dino Ossola is een makelaar die aspiraties heeft om op de sociale ladder omhoog te klimmen. Giovanni Bernaschi werkt op de beurs waar hij aan speculeren doet. Hij verwacht niet ooit zaken te kunnen doen met iemand als Dino. Als hun beider kinderen zich echter met elkaar verloven, wordt er van alles in gang gezet. De twee kinderen zijn Serena en Massimiliano, van wie hun ouders erg hoge verwachtingen hebben. De verlangens naar ware liefde van Serena worden onderdrukt door de vader van Massimiliano. En dan vindt er op een koude nacht, op de avond voor kerst, ook nog eens een mysterieus ongeluk plaats.

Genre: filmdrama
Speelduur: 109 minuten
Taal: Italiaans met Nederlands ondertitels
Prijzen: 31 filmprijzen waaronder David Di Donatello Award voor beste film 2014
Acteurs: F. Bentivoglio, V. Bruni Tedeschi, F. Gifuni, V. Golino, L. Lo Cascio, B. Storti, G. Alberti
Locatie: LUX, Mariënburg 39 te Nijmegen
Anvangstijd: 19.30 uur (eerst inleiding van circa 15 minuten door bestuur Dante, daarna vertoning film)
Toegangsprijs: Danteleden (met Dantepasje) €6,50; introducés: €8,50
Kaartverkoop/Reserveren: vanaf donderdag 4 december bij Lux
Vanaf 11 december wordt de vertoning ook aangekondigd op de Lux-site. Vanaf die dag start de reguliere verkoop tegen normaal tarief van 8,50 euro.