De smaak van de Italiaanse cinema


Antonioni NEW Vittorio de SicaFilmjournalist Kevin Toma maakt met u een frisse duik in de inspirerende wereld van de Italiaanse cinema. Aan de hand van een aantal filmfragmenten zal hij ingaan op wat de Italiaanse film van toen én nu zo bijzonder maakt. Klassieke meesters als De Sica en Antonioni komen voorbij, maar ook hedendaagse en minder bekende talenten.

Daarnaast zoekt Toma de marge van de Italiaanse filmindustrie op, want ook de genrecinema van Italië kent een aantal onbetwiste hoogtepunten. Een droge geschiedenisles zal de lezing dan ook niet worden; voorop staat steeds het kijkplezier dat de Italiaanse film ons bezorgt.

Kevin Toma (Sittard, 1974) studeerde Film en Opvoeringskunsten in Nijmegen. Hij begon met het schrijven van filmrecensies voor de Filmkrant en werkte later een periode als webredacteur voor Cinema.nl. Momenteel is hij filmdocent en filmcriticus voor onder andere de Volkskrant en De Gelderlander. Daarnaast maakt hij eigentijdse, veelgevraagde muziek voor zwijgende films en is hij dj.

Taal: Nederlands
Dantesoci en leden van Alliance Française hebben vrij toegang tot de lezingen
Introducés: € 5,–