Cibo, vino e la storia


Een succesvolle traditie!

Drie jaar lang was de wijn-met-een-verhaal-avond van Dante een succes. Vanaf  2010 werd de formule verfijnd en interactiever gemaakt. Naar de geest van de tijd werden de begeleidende hapjes bij de wijn iets uitgebreid tot kleine gerechtjes die dan ter plekke bereid werden met hulp en ter lering van de omstanders. Het schenken van een bijzondere wijn bleef gehandhaafd. En het allerbelangrijkste is nog steeds het verhaal achter dat recept, wel of niet historisch verantwoord, en achter de meegebrachte wijn, wel of niet rechtstreeks in een uithoek van Italië aangeschaft.

Cibo vino e la storia 2014

Na het succes van de voorafgaande jaren blijft de formule nagenoeg hetzelfde: een vijftal amateur-koks bereidt ter plekke hun favoriete hapjes, anderen nemen hun reeds thuis gemaakte lekkernijen mee, weer anderen schenken en presenteren hun meegebrachte wijn. Er zijn vrijwel geen kosten verbonden aan deze avond aangezien de avond bij een Dante-socio (Daniel Gibb) thuis wordt gehouden. Eenieder hoeft alleen maar zorg te dragen voor óf de ingrediënten van de te bereiden hapjes óf een fles Italiaanse wijn. De bedoeling is de avond ‘budgettair neutraal’ te laten verlopen. De kosten van slim ingekochte ingrediënten wegen op tegen de wijnen van een gemiddelde prijs-kwaliteitverhouding. Breng dus niet al te dure hapjes of wijnen onder onze aandacht … (alhoewel, we houden niemand tegen die dat toch zou willen doen).

Het totale aantal aanwezigen bedraagt maximaal 15 (inclusief partners).

Datum: in april 2016, nog niet bekend.