Film in samenwerking met Lux


Op woensdag 6 december Italiaanse film “A Ciambra” uit 2017 van regisseur Jonas Carpignanoin samenwerking met Lux. A Ciambra ging op 19 mei 2017 in première op het filmfestival van Cannes in de sectie Quinzaine des réalisateurs en won er de Europa Cinemas Label Award. De film werd geselecteerd als Italiaanse inzending voor de beste niet-Engelstalige film voor de 90ste Oscaruitreiking.

 

Op donderdag 23 november start de voorverkoop voor de Dantefilm van woensdag 6 december. De toegangsprijs voor Dantesoci – op vertoon van uw Dantepasje – is € 6,50. Introducees betalen € 8,50. Vanaf donderdag 30 november zullen de tickets ook te koop zijn voor niet-Dantesoci.

Synopsis
A Ciambra speelt zich af in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Daar woont de familie Amato, vier generaties op elkaar gepakt in een gammel huis. Kleine criminaliteit zoals inbraken en autodiefstal zorgen voor brood op de plank. Daarbij is het voortdurend uitkijken de plaatselijke maffia niet voor de voeten te lopen. Als de vader en oudste zoon worden gearresteerd, voelt de 14-jarige Pio zich de man in huis. Hij wil graag tonen dat hij al voor vol kan worden aangezien en gaat op eigen houtje het dievenpad op. De enige bij wie hij terecht kan voor hulp is de sympathieke Ayiva en die voor Pio een soort tweede vader is geworden. Pio zal echter ondervinden dat een echte man worden ook inhoudt, dat hij keuzes moet maken en dat de familie daarbij het sterkste aan hem trekt…